Besökare

torsdag 18 juni 2009

Omogig!



...drog till med en grym kommentar som belyser vad som hänt på sistone på bloggen:
"Do not feed the troll".
Precis detta är det frågan om, eftersom det verkar finnas mer eller mindre "trevliga" människor som irriterar sig på allt jag skriver, och sen finns det även dom som skiter i VAD som skrivs utan bara slänger iväg en fin kommentar i stil med att; "gå och dö".

Hmmm, hur lösa detta?
Skriver jag om min mamma som håller på att dö - "Sluta tycka synd om dig själv!"
Skriver jag om elaka barn som man vill "slå" (ha ha) - "Vad synd det är om dina barn, din jävel!"
Skriver jag om kärlek - "Vilken ålderskillnad är det? Tänk på barnens bästa!"

Tänkte inte skriva så mycket mer om detta just nu, utan känner väl att; nu kör jag sommarlov och jag kommer iallafall ha den bästa sommaren hittills i mitt drygt 12000 dagar långa liv.

Är det förresten bara på området där jag bor, Gultzauudden, som man hör de sexåriga ungarna på sina trendiga sportiga cyklar skrika: "Imorgon ska jag på golfklubben och dricka slush och på söndag ska jag ut med vår nya trettiometers båt till vår stuga i New York?"
Suck alltså, krävande för en man av folket att bo i detta område, men det är ju ett så förbannat fint område alltså. Luleås pärla, så jag sväljer mitt hat och förakt och fortsätter söndra inifrån, samtidigt som jag tänker att livet inte är en tävling, livet är viktigare än så, livet är ...ja vad är livet egentligen?
Världens vanligaste fråga som alla har olika svar på, men för att inte bli alltför kvasiintellektuell och reta upp mina kära vänner FÅ och MN så tänker jag inte svara på den frågan. Jag vet svaret för mig, men skriver jag det jag tänker; att livet för mig är att få slå småungar på käften och rösta på moderaterna och hata alla svarta och oliktänkande och jaga färgblinda pensionärer med blåslampa, så får jag nog skit för det också, så jag lägger ner....(hi hi)

Att dö ensam!

Hur kunde jag få den idén?

En ängel kom ner från ovan

En väldigt speciell, som gjord just för mig

för att skydda mig från ondska och andra farligheter

Jag frågade människor som vet: Är detta sant?

Alla svarade samma sak; vi har aldrig sett två så gjorda för varandra

Har ingen lust att prata mer om detta

för jag måste hem, hem till min ängel - från ovan




Tillägnad PDOL; Timbuktu, DLK och Promoe till samma lilla skitfestival i en stinkande by som Piteå, det är bara att gratulera. Hoppas det inte är alltför många stinkande bönder från Pite där:)

torsdag 4 juni 2009

Finlandsfärja!

Jo jag vet, jag ser på tvprogram som man inte borde gilla!

"Du ser bara på en massa skit, Rickard" /Johan Kron
"Du har en helt skruvad hjärna som bara tar in en massa skitprogram"/Kalle Rönnbäck

"Gör som jag, kolla inte på tv, för då är man cool och alternativ..."/Fredrik Åström

"Hur kan du titta på SVT hjärtat, de visar ju inget bra alls! / Ängeln

Förkärleken till sånt som inte är fiktion utan verklighet har alltid fascinerat mig!
För mig är dokusåpor som blandgodis, inte speciellt bra för kroppen och hjärnan men väldigt gott. Med årens lopp har jag dock skalat av de värsta fascistfalangerna av dokusåpor, som Big Brother, Temptation Island, Paradise Hotel och all annan kvinnoförnedrande skit! Tur att man inte sett många minuter av dessa whitetrashsåpor...
Tyvärr när sig de flesta dokusåporna på våra inpräntade förlegade könsroller, men jag antar att det är smällar man får ta om man kollar på dessa beroendeframkallande monster till tvprogram!

Ett statement från min sida är dock att jag verkligen inte kollar på allt skit, utan det jag kollar på och kan erkänna att jag faktiskt älskar att titta på (oj, nu öppnar jag upp mig och blir den där tönten jag alltid har varit, haha) är "Bonde söker fru", "Ensam mamma söker", "Top model" och "Färjan"!
Sen gick det något i stil med "Frusen man söker" för ett tag sen, som jag också kollade på, det ni!

Egentligen är ju alla dokusåpadeltagare tv-världens underklass. Det spelar ingen roll om de i verkligheten är läkare (som Lukas i "Robinson"), advokater eller poliser. Genom det kalla blåa skenet från våra tvapparater blir de bara tragiska små figurer som media använder som brickor i ett spel för att få in en massa pengar till ännu fler säsongsserier av samma kaliber...

Visst, man kan tycka vad man vill, men jag älskar det! Klart man är lite psykologiskadad (om det nu är en skada...) och gillar att se den personliga utvecklingen och det sociala spelet hos människor, men det som gör att jag kollar är ju egentligen för att det är underbart att frossa i "vanliga" människors kompetens eller inkompetens!
Älskar att skratta åt Håkan i "Färjan", som är en riktig nöt som tror han har koll på saker och ting. Men nötter måste man ju tycka lite synd om, för Håkan är ju iallafall riktigt snäll och gullig!

Älskar att hata machokillarna i "Robinson" bara för att dessa låtsasmän så tydligt visar på den obehagliga grabbkultur som finns i vårt samhälle, oavsett ålder.

Älskar att sitta och le lite gulligt när den ensamma mamman hittar sitt livs kärlek i tvprogrammet "Ensam mamma söker".

Älskar att rodna över vilken förnedringstv "Bonde söker fru" är, när bönderna som är minst socialt anpassningsbara ska dejta tio tjejer samtidigt, när de stackars bönderna aldrig haft ett förhållande överhuvudtaget.
Men, till slut blir det förstås som med blandgodispåsen. Fruktansvärt gott medan man äter och tittar, men med en grym kräkkänsla, som tar över,efter att man tryckt i sig hela påsen.
Men vi är ju alla vuxna...

Kallax 16:25, jag lever igen! 2009-06-04