Besökare

torsdag 4 juni 2009

Finlandsfärja!

Jo jag vet, jag ser på tvprogram som man inte borde gilla!

"Du ser bara på en massa skit, Rickard" /Johan Kron
"Du har en helt skruvad hjärna som bara tar in en massa skitprogram"/Kalle Rönnbäck

"Gör som jag, kolla inte på tv, för då är man cool och alternativ..."/Fredrik Åström

"Hur kan du titta på SVT hjärtat, de visar ju inget bra alls! / Ängeln

Förkärleken till sånt som inte är fiktion utan verklighet har alltid fascinerat mig!
För mig är dokusåpor som blandgodis, inte speciellt bra för kroppen och hjärnan men väldigt gott. Med årens lopp har jag dock skalat av de värsta fascistfalangerna av dokusåpor, som Big Brother, Temptation Island, Paradise Hotel och all annan kvinnoförnedrande skit! Tur att man inte sett många minuter av dessa whitetrashsåpor...
Tyvärr när sig de flesta dokusåporna på våra inpräntade förlegade könsroller, men jag antar att det är smällar man får ta om man kollar på dessa beroendeframkallande monster till tvprogram!

Ett statement från min sida är dock att jag verkligen inte kollar på allt skit, utan det jag kollar på och kan erkänna att jag faktiskt älskar att titta på (oj, nu öppnar jag upp mig och blir den där tönten jag alltid har varit, haha) är "Bonde söker fru", "Ensam mamma söker", "Top model" och "Färjan"!
Sen gick det något i stil med "Frusen man söker" för ett tag sen, som jag också kollade på, det ni!

Egentligen är ju alla dokusåpadeltagare tv-världens underklass. Det spelar ingen roll om de i verkligheten är läkare (som Lukas i "Robinson"), advokater eller poliser. Genom det kalla blåa skenet från våra tvapparater blir de bara tragiska små figurer som media använder som brickor i ett spel för att få in en massa pengar till ännu fler säsongsserier av samma kaliber...

Visst, man kan tycka vad man vill, men jag älskar det! Klart man är lite psykologiskadad (om det nu är en skada...) och gillar att se den personliga utvecklingen och det sociala spelet hos människor, men det som gör att jag kollar är ju egentligen för att det är underbart att frossa i "vanliga" människors kompetens eller inkompetens!
Älskar att skratta åt Håkan i "Färjan", som är en riktig nöt som tror han har koll på saker och ting. Men nötter måste man ju tycka lite synd om, för Håkan är ju iallafall riktigt snäll och gullig!

Älskar att hata machokillarna i "Robinson" bara för att dessa låtsasmän så tydligt visar på den obehagliga grabbkultur som finns i vårt samhälle, oavsett ålder.

Älskar att sitta och le lite gulligt när den ensamma mamman hittar sitt livs kärlek i tvprogrammet "Ensam mamma söker".

Älskar att rodna över vilken förnedringstv "Bonde söker fru" är, när bönderna som är minst socialt anpassningsbara ska dejta tio tjejer samtidigt, när de stackars bönderna aldrig haft ett förhållande överhuvudtaget.
Men, till slut blir det förstås som med blandgodispåsen. Fruktansvärt gott medan man äter och tittar, men med en grym kräkkänsla, som tar över,efter att man tryckt i sig hela påsen.
Men vi är ju alla vuxna...

Kallax 16:25, jag lever igen! 2009-06-04

6 kommentarer:

Frippe Funkmaster sa...

Kvasialternativt. Nej lägg ner all populärkultuell mumbojumbo i klass ett. Fasen det är vad som förstör vår mänsliga kedja av kultur.

Jag och Adorno röstar på finkultur och endast finkultur åt folket. Helst bara opera. Hrmf. *tihi*

Rickard, nya säsongen av ensam mamma hägrar, den kan komma att regera. Dom verkar så där lagomt skära- i- härtat- förlorade till en värld bortom denna där alla varelser önskar att dom vore som dom själva.

Väntan är lång men tiden knappar in och närheten börjar bränna.

Kungen, läraren med ett omtänksamt hjärta! sa...

Manifest for sure, mate!!!!!

Anonym sa...

Ni två är ju som ni är.

Elina sa...

Haha, kunde inte låta bli att le när jag läst kommentarerna. Oskar har rätt. På ett positivt sätt, of course.

Själv klarar jag inte av dessa program du skriver om, men det är en smaksak.

The Dude sa...

Jag kan bara säga som så här: I rest my case! Du har ju listat alla kända skäl till varför det bara är skit. Jag är ledsen men så är det! Du får acceptera faktum och sedan ta en deppfylla och inse att allting på tv är skit förutom sport och House MD.

Nu är det fan nära förresten. Jag ser ljuset i slutet av tunneln som han dårpolisen så fint uttryckte det där på det glada 80 -talet.

Surf
Charles The man Rönnbäck

Kanslan sa...

Programmen finns såklart där till en nytta, någon vill ju se dem!

Jag tycker programmen är en avkoppling från vardagen.