Besökare

fredag 31 juli 2009

Lika inför lagen?


Tänk att namn, klasstillhörighet och flest siffror i taxeringskalendern styr hur, och vad man får göra i samhället idag, 2009! Man kan köpa sig fri från det man gjort, precis som man förr i tiden kunde köpa sig fri från sin synd, som t.o.m kunde innefatta mord, med hjälp av avlatsbrev!

Min upprördhet bottnar sig förstås i något, eller egentligen inte eftersom jag alltid föraktat människor som kommer undan med ruffliga saker bara för att namnet eller inkomsten är "det rätta". Heter man något "stort" i efternamn så kan man våldta, mörda och skända utan att tänka på konsekvenserna, för ryggen är alltid täckt, ryggsäcken är alltid full av folk som stryker medhårs!

Eftersom sanningen i vårt samhälle kan ändras för pengar och pengarna i sin tur betyder att man har "lite mer rätt" än andra, innebär ju detta i förlängningen att de rika och mäktiga kommer undan jävligt lätt. Man friar hellre än fäller, en svart man blir oftare dömd än en vit man, en företagsledare är svårare att få på fall än en vanlig "Kjellgren", en polis blir aldrig fälld utan det är den nedslagna som oftast gjort sig skyldig till att inte ha legat nog stilla och tyst när slagen från fjäderbatongen haglat över mjukdelarna...
Ni märker...lika inför lagen är ett jäkla hån, i Sverige, idag, 2009; och det gör mig så förbannat upprörd!

Just denna gång triggade jag igång på att Gotlands landshövding Marianne Samuelsson gav dispens till en stor företagsledare att bygga hus och golfbana närmare vattnet än vad lagen säger att man får. Andra människor som sökt dispens och bara tjänat 300.000 om året hade fått avslag, men när Max Hansson (inkomst 2 miljarder...) kom in med sin ansökan så blev svaret givet: "Men gulliga du, det är klart att du ska få bygga, bygg hur nära du vill och kör hur mycket vattenskoter du vill för strandlivet och djurlivet behöver ju inte du ta hänsyn till, för du är ju en fantastisk människa eftersom makt och rövslickning mäts i pengarna man tjänar!"

En annan sak som har med detta att göra är att NYA LÄROVERKET (den trendiga, "finare" friskolan i Luleå) verkar skita i kösystemet som de själva har upprättat. Min söta Miranda har stått i kö för att få börja där i ett år typ, men innan sommaren fick jag hemskickat ett meddelande att det tyvärr var väldigt lång kötid och att det var en omöjlighet för henne att få börja skolan där till hösten... Ok, tänkte inte mer på det, men sen när jag var på inskolning med Miranda på Östra, så pratade jag med en person mr/mrs X som sa att hon/han minsann inte skulle ha sitt barn på Östra, utan att hon skulle välja NLV istället.
Jag frågade hur länge hon/han hade stått i kö, eftersom jag "hade hört" att köerna var väldigt långa.
Hon/han svarade att hon/han blev förvånad av att kötiderna var så korta, för hon/han hade ställt sig i kö i mars i år, och hade fått platsen två månader senare...
Lika inför lagen? Nej Nej!
Skillnad på att heta Rickard Fattigalärargren och Välrenomerad Finjobbgren? Ja! Ja!
Skillnad på om man tjänar 200.000 om året eller en miljon om året? Jo! Jo!
Tänk efter själv kära vän; man blir behandlad olika beroende på ursprung, namn, lön och yrke, men de flesta vågar inte ta bladet från munnen och säga det. Just därför får de rika fortfarande styra den här jävla världen, det här jävla landet, den här jävla kommunen, den här jävla staden...

Nu har jag morrat klart om detta viktiga ämne och går över på något annat som oroar mig...
I helgen är det Lulekalaset och har planerat att ha det trevligt med min underbara ängel och mina närmaste vänner i dagarna två, innan jag och prinsessan (som Miranda sa att Sara såg ut som, första gången jag visade en bild på henne...) åker på romantisk semester i södra Sverige!
Men oron finns där, oron för att det meningslösa våldet ska slå till igen, slå till som det gjorde mot mig och Albin den där decembernatten som jag skrivit om tidigare.
Jag har svårt med stora folksamlingar efter det, jag har svårt att vara bland berusade människor som jag inte känner, jag har problem med att kunna slappna av helt enkelt. Därför hoppas jag verkligen att jag slipper se hormonstinna småungar slåss, att jag slipper se killar stora som Magnus Samuelsson gå lös på någon helt oskyldig kille bara för att imponera på någon tjej, att jag slipper se personer som skriker i panik att någon ska sluta slå hans/hennes kompis, partner eller släkting! Låt mig slippa, låt mig slippa, låt mig slippa! Ni är inte ens värda mitt hat!

Och du Sara, du tände min inre låga, du kom in som en blixt från klar himmel, så vacker och kärleksfull. Dörren öppnades och det röda strömmade över mig, svepte in mig och livet förändrades till en underbar resa utan slut! "My little girl straight from heaven". Vi trotsade allt och kastade oss ut i en resa utan slut!
Bild 1: Theodore Fritz Oskar Kjellgren med min ängels hmm hårgrej
(vad heter det, hjälp mig hjärtat! Inte diadem iallafall...)
Bild 2: Miranda efter att ha varit på Aronsbadet (gratisbad för folket,
helt i den socialistiska andan)
Bild 3: SaraSkönheten och odjur...jag menar Rickard

7 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent och exakt beskrivning över hur allt runt omkring fungerar. Det är så himla tillfredställande att gå in på din sida och...puh, ett nytt inlägg, man blir glad och man får en inre känsla av att...Nu jäklar ska det förändras på saker och ting. Problemet för mig är att jag i näsata stund tänker: Nja jag gör det inte idag, jag väntar tills imorgon!
Finns ingen som glöder så starkt och skriver så fint och viktigt som du. Du är modig som skrivr om vad du tycker är rätt och fel, och du är MYCKET modig som öppnar ditt hjärta för din starka, varma kärlek. Omanligt på något sätt, fast det är ju det som måste vara det som alla strävar efter men nästan ingen törs visa. Ha det fint!/ Grape

din prinsessa sa...

Haha, jo, det heter faktiskt diadem mitt älskade hjärta!

Som alltid skriver du så levande och med ett sådant engagemang att håren reser sig på mina armar älskling. Och visst har du rätt i att samhället är orättvist, så fruktansvärt orättvist...men hur hemsk världen än är så har vi i alla fall alltid varandra!

Kyssar och kärlek och tack för dina kärleksfulla ord på slutet! Du är underbar!

Anonym sa...

Rickard, det finns flera oriktiga påståenden i det du skriver om ansökning och intagningsprocess till NLV. Varför?

/NLV:are

Halalchicken sa...

Jalla!

Jag hoppas verkligen att du likt en nutida don quijote tar din lans och drar till nlv för att slåss på allvar mot väderkvarnsidioterna. Låt det inte stanna på bloggen utan gå fan dit och fråga hur det gått till egentligen! Ta med lilltjejen och låt dem förklara för henne varför hon inte får plats. Förresten - hota med nsd/kurren - brukar funka bra om inget annat biter.

Sätt dit asen så det fetsmäller i mumindalen på dem :)


Fight the power brorsan!

/Halachicken

angélique sa...

jag hoppade bungy jump på lk xD

Anonym sa...

Jag älskar när du har tar upp saker som kan verka obekväma för många... Som du själv har som motto för bloggen "Sanningar ska fram och hjärtan ska öppnas".
Du är makalös! En sanslöst bra skribent! Tack för nerv och hjärna!
Inte många vågar och du både vågar och gör det briljant - skriver om VIKTIGA saker och inte bara en massa strunt, oavsett om det är skoj eller allvar!
Tack för att du inte är en "vanlig" lärare, utan en lärare som man alltid kommer minnas just för att du är extremt okonventionell, som på filmen! Tänk vad läraryrket skulle få högre status om det i allafall fanns några fler som dig R !
Alltid när jag ser en film om någon lärare som ska rädda upp "en stökig, omöjlig klass" med okonventionella metoder trots att läraren blir motarbetad av de som styr eftersom de är rädda för hans/hennes metoder, tänker jag på dig! Du är ju just en SÅN lärare! Modige riddare! /Sommmarblommma

Johan sa...

Adeln lever vidare!