Besökare

söndag 28 september 2008

Babylon!

Visst känns det ibland som att det inte spelar någon roll vad man gör, det finns alltid andra individer som bestämmer över oss iallafall, eller? Ofta går man ett steg fram, men går man i fel riktning så tvingas man ta två steg tillbaka. Listan kan göras lång på saker som irriterar... särbehandling, maktmissbruk, folk som inte låtsas se när hemska saker är i görningen, kalla makaroner och fördomsfulla människor, är förstås bara ett par av de saker som irriterar mig just nu, just här, just ikväll.
Desvärre känns det som att storebror alltid kommer att se oss, vi blir stoppade i våra handlingar och allt beror egentligen bara på en sak; att vi ska lyda och sättas på plats. "Feelings grows stronger in the dark" heter det visst, och jag håller med till fullo. Vad vet jag, jag kanske bara sitter här och ser mörkret äta upp gatlampornas svaga sken. Jag kanske inte vill säga något alls med detta inlägg...eller också vill jag bara tacka alla som kommenterar och ger mig mod att fortsätta med det jag gör bäst, nämligen att vara mig själv. Hur som helst är det jävligt mörkt och kallt där ute, och oavsett hur varmt det kommer att bli så finns problemen kvar. Våga gråta när det känns jobbigt, jag jobbar på att bli mer opåverkbar - mer som en äkta kille, en kille som bara tänker på sig själv, som inte bryr sig om folks inre, en kille utan problem helt enkelt - en yta som skulle få det lättare i livet!
Men allvarligt talat blir jag bara förbannad över hur dåligt jag lyckas med rollen som cool kille, man är en tönt, en sensitiv kille som bara blir löjlig av att försöka... Tänd eldar där du ser mörker, det kommer iallafall jag att fortsätta med. Tack för omtanke och reaktion!

Tillägnat de som hälsar när man går förbi och till de som låter sig engageras! Kom nu, ängel!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns inget coolare än att vara töntig!

Anonym sa...

Och i det fallet är Rickard mest töntig.

Anonym sa...

Den som vågar vara töntig är iaf sig själv!

Storebror kommer alltid finnas där, med det gäller att sätta snara på honom då och då! Och när det gäller kalla makaroner så finns det botemedel... Eller finns inte uppfinningen mikro i Lule??

Anonym sa...

Det är inte töntigt att vara ödmjuk och sensitiv, tvärtom så är det, om något, coolt. En kille som vågar visa sina känslor och som vågar vara sig själv, det är att vara cool! Det är de som inte vågar det som är töntiga för de försöker visa upp en falsk yta...

Så i slutändan är det alltid du som är vinnaren Rickard!

Anonym sa...

Vad är det egentligen som säger att din skeva definition av en "äkta kille" skulle ha det lättare i livet?

Jo, ofta ligger problemet, mig veterligen, i det motsatta könet. Trots att de säger sig uppskatta män som kan visa känslor så fallerar deras påstående när det väl kommer till kritan. De vill ofta ha en jävla actionhjälte.*


Sakta i backarna. För det första förmedlar du en väldigt skev bild av en "cool kille" och för det andra är det fan inte rimligt att bli förbannad över att inte överensstämma med denna styggelse till bild av en allmänt cool kille.

Vad som dock bör tilläggas är att var och en har olika definitioner av en "cool kille". Det är en solklar tolkningsfråga. Jag vet med största säkerhet att inte du tolkar en "cool kille" som någon ytlig jävel som skiter i allting utom sig själv. Om nu min hypotes angående din definition av en "cool kille" stämmer, varför då skriva ur det andra perspektivet? Skit i det andra perspektivet. Folk som inte tycker att du duger till enbart för att du inte är ett arrogant rövhål är fullständiga imbeciller och det är ett allmänt känt faktum att imbeciller faktiskt existerar, således är det ingenting att vara förbannad över.


*[Nej, damer. Ta ej åt er om ni inte känner att ni passar beskrivningen.]

Kungen, läraren med ett omtänksamt hjärta! sa...

Intressanta och inspirerande kommentarer. Tack ännu en gång kära vänner!